Monday, 13 January 2014

slide show maulidur rasul

hari ni husband saye ditugaskan untuk memberi ceramah maulidur rasul di sekolah beliau di SK asajaya laut,samarahan,sarawak...so,saye dengan baik hatinye buatkan slide show untuk beliau..

pade ustaz or ustazah yg kene bg sedikit ceramah pd student khasnye murid sekolah rendah bolehla gune slide show yg saye wt ni..yela,kalau sejam diberikan mase x kan kite nak cakap non stop kan dgn murid...boring juge kan..hehe..

ini die slide show yg saye wt..sedikit nota tentang nabi Muhammad juge ade disediakan..pada sesiapa yang berminat,anda boleh dapatkan slide+nota ini dengan harga cuma RM 10 sahaje!!!

ade sebanyak 33 slide yg berwarne warni..slide ini menceritakan tentang:
1) maksud maulidur rasul
2) siapakah Rasulullah
3) sejarah ringkas tentang Rasulullah mengikut tahun
4) nama ibu susu Rasulullah
5) Nama isteri-isteri Rasulullah
6) Nama anak-anak Rasulullah
7) Antara mukjizat Rasulullah
8) Gambar peninggalan Rasulullah
9) tapak peninggalan rumah Rasulullah
10) Cara mengingati Rasulullah

slide ini secara ringkas sebagai panduan untuk ceramah..walaubagaimanapun saya akan sertakan sekali sedikit nota yang berkaitan slide ini..so,ustaz,ustazah,cikgu2 semua x perlu susah2 nak search kt internet lagi.. ;) 
slide ini juga saye buat berwarna warni untuk tarik perhatian murid sekolah rendah^^

HANYE RM 10.00 SAHAJA!!! 
SLIDE SHOW+SEDIKIT NOTA MAULIDUR RASUL
**untuk pembelian sila hubungi: 013-3746589 (LIANA)**

sebelum mememulakan slide boleh tayangkan dulu lagu rasulullah cam kat bawah ni..download gune youtube downloader ye kawan2
klik link ni n download gune youtube downloader

di akhir slide tayangkan selawat Nabi..ajak murid2 berselawat sekali
klik link ni n download gune youtube downloader

boleh juge kalau nak gune video selawat ni..ade kisah sewaktu Rasulullah wafat..tapi akhir video ade tulisan 2012..hehe
klik link ni n download gune youtube downloader

*gunakan slide ini secara interaksi 2 hala antara guru dan murid..contohnye selepas penerangan ustaz,ustazah,cikgu semua bolehla ajukan pertanyaan pd student..sape dapat jawab bagi coklat cam husband saye buat..^^



5 comments:

  1. bagus la...akak nk...mcm mn ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. ;) fb akak yg noraidah ghazali kan?saye da pm akak ;)

      Delete
  2. mcm mane nak dptkan ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh mesej saye di nombor 013-3746589 ;)

      Delete
  3. ASSALAMUALAIKUM...CAMNER ANA NAK BELI

    ReplyDelete