Tuesday, 10 December 2013

majlis khatam al-quran dan hari kecemerlangan sk haji kelali,semera,samarahan,sarawak

entry kali ni nak cerite pasal majlis khatam al-quran dan hari kecemerlangan SK haji kelali,semera,samarahan,sarawak..da lame da majlis ni..baru sempat nk cerite hari ni..bizi gn business katekan..haha
di hari kejadian..cube cari saye...tga dok sibok nak amik gmbar gune hp gn fiza..haha

kalau korang nak tahu mostly sekolah kt sarawak ni memang meriah kalau buat hari kecemerlangan sebab dorang akan gabungkan dengan majlis khatam al-quran..best tw^^ bunge telur memang banyak ok!

k jom tengok preparation dari awal ye..esok majlisnye,dari malam buat persiapan masak..kt sini siap org kampung datang gotong royong masak..
yg tudung hitam tu kak dalila..single lg tw..baru umo 26..tue 2 tahun je dari saye..guru gpi..saye ngaja gn die la dalam kelas..budak pend khas 1 kelas lebih kurg 8 org..bahagi dgn 2 guru..4 org je ngaja..kdg2 tu ngaja sorang je murid..best betul jd cikgu p.khas ni..hehe

memandangkan saye n husband tinggal di kuarters guru kitorang la yg gotong royong memasak bersame cikgu2 lain yg dok kuarters+org kampong pd waktu malam..sampai ke pukul 12 tga mlm tw..guru besar pon turun padang..jap g ade gambar beliau ;)
kak dila n nabila..nabila pun ngaja pendidikan khas jugak..single juge lagi..tga mencari..hehe

 ni la die guru besar sk haji kelali : tuan haji marsal..gb ni memang terbaik!awesome!sporting!best! ;)



sebelah saye yg tudung hitam tu isteri gpk 1..peramah sgt orgnye..mostly org sarawak ni baik2 dan peramah tw^^..yg baju ungu tu name die cikgu majdi..die ngaja sk dato mohd musa..kak dila khusyuk potong lobak..haha

guru lelaki sedang menyiapkan pentas..sampai ke tga malam..memang terbaik

 yg baju oren tu husband saye..die pon turun gak..tengok2..da boring duduk kt rumah sorang2..haha

 gigih memasak..daging masak kicap gn ayam masak merah..seddaaaappp!!


k tamat bab persiapan..jom tgok di hari kejadian pula^^

nabila n saye..guru pompuan semue pakai baju wane coklat..ni jubah mase saye nikah hari tu..hehe..
kitorang bergambar dalam bilik guru dulu..nak tahu x,bilik guru sk haji kelali ni memang the best saye cakap..full dgn aircond..meje guru ala2 pejabat ok..kerusi pusing2 macam kerusi bos tu..memang bes dan cantikla..
sape kate sekolah kt sarawak x best?best sgt2 ok..rilex saye cakap..rupenye best gile jadi cikgu..keje setengah hari je..petang boleh jalan2 sampai malam..budak cuti sekolah cikgu pon cuti gak..heaven sungguh jadi cikgu ni..adik saye yg doctor-to-be sile jgn jeles..haha ;)

dgn murid2 khatam al-quran..cun melecun semuenye^^

 nabila,saye n fiza..fiza pun single lagi tw..guru j-qaf..tga mencari..fiza n nabila ni due2 ore pasir mas,kelate.ramai ore kelate sini..abah saye pun ore pasir mas,kelate jugak..hidup kelate!^^
sebahagian bunge telur..banyak murid2 bawak..cantik2^^

saye,nabila gn fiza uruskan bahagian jamuan vip&pengagihan makanan murid2

susu kotak untuk murid..sseeedddaapppp!!

guru2 pompuan bergambar..^^baju sape paling cantik???

Thursday, 5 December 2013

LIA HOMESTAY murah di sekinchan

memandangkan kenduri-kendara banyak time cuti sekolah camni,homestay memang sangat laku lagi2 on weekend..rezeki..hehe..selain homestay family saye di KUALA SELANGOR (boleh klik di sini) terdapat 2 unit lagi homestay family saye di SEKINCHAN..baru siap decorate sepenuhnye^^

homestay ini hanya RM150 sehari semalam!!homestay di sekinchan ini dilengkapi 
2 bilik tidur dan 1 bilik air&tandas yang berasingan
sebanyak 2 unit homestay di sekinchan..sebenarnye ade 4 unit rumah..tapi 2 unit rumah yang di tengah tu abah saye jadikan rumah sewa..di corner lot kiri dan kanan tu yg abah saye buat homestay..
yg penyewa sorang tu mama saye cakap macam muke ari wibowo ok^^

ok jom kite tengok homestay yang pertama..RM150 sehari semalam
homestay ini terletak di parit 8 sungai leman,sekinchan,selangor..tepi jalan utama kuala selangor-sabak bernam..30 minit dari kuala selangor,15 minit ke sungai besar,30 minit ke sabak bernam 

jom tengok BILIK TIDUR UTAMA

bilik tidur utama ini dilengkapi;
- aircond
- katil queen size
- bantal 2 biji
- selimut
- tuala
- almari+hanger
- peralatan solat (sejadah,telekung,buku yaasin)

BILIK TIDUR KEDUA
bilik ini dilengkapi:
- aircond
- katil queen size
- bantal 2 biji
- selimut
- tuala

ni pule RUANG TAMU

ruang tamu dilengkapi:
- televisyen
- set sofa
- kipas
- majalah 

bahagian DAPOR

dapor dilengkapi:
- peti ais
- kipas
- meja makan
- pemanas air
- dapor gas
- kuali,periuk
- pinggan mangkuk
- gula,teh,nescaffe3in1,air mineral sebotol

TANDAS & BILIK AIR yang berasingan

ni pule homestay yang ke-2..kalau family ramai campur gn sedare mare lagi bolehla sewa 2 biji homestay ye..same juge harge..RM150 sehari semalam..design dalam pun same..cume warne sofa je lain^^

BILIK TIDUR UTAMA

bilik tidur utama ini dilengkapi;
- aircond
- katil queen size
- bantal 2 biji
- selimut
- tuala
- almari+hanger
- peralatan solat (sejadah,telekung,buku yaasin)

BILIK TIDUR KEDUA
bilik ini dilengkapi:
- aircond
- katil queen size
- bantal 2 biji
- selimut
- tuala

RUANG TAMU
saje saye nak bergambar jap..malam ni nak tido sini la..hehe
ruang tamu dilengkapi:
- televisyen
- set sofa
- kipas
- majalah


DAPOR

jag xde air..haha

dapor dilengkapi:
- peti ais
- kipas
- meja makan
- pemanas air
- dapor gas
- kuali,periuk
- pinggan mangkuk
- gula,teh,nescaffe3in1,air mineral sebotol

TANDAS & BILIK AIR yang berasingan

pemandangan menghala ke jalan besar..keselamatan insyaallah terjamin sebab rumah jiran2 dekat^^rumah family saye pun dekat je..x sampai 2 minit naik kereta
kawasan lapang depan homestay tu pun insyaallah abah saye akan bina homestay juge..masih di dalam perancangan..so,sebelum tu bolehla dijadikan padang bola..haha...

EXTRA!!
- toto 1 unit (boleh ditambah mengikut keperluan TANPA caj tambahan)

**mengikut stok**

HOMESTAY MURAH SEKINCHAN!
hanya RM150 sehari semalam!!!

BERMINAT??sila hubungi saye, LIANA ;) mama dengan abah saye pun boleh juge ;)
LIANA : 013-3746589
US.ROSLI : 019-3151416
UST.ASIAH : 019-4154165

**kalau nak homestay murah saye di kuala selangor boleh klik di SINI

Saturday, 30 November 2013

gunung senyum yang dah tak senyum di pahang

hari tu balik rumah mak mertua di pahang semasa dalam perjalanan ternampakla signboard yg warne coklat..biasenye signboard yg wane coklat ni tempat pelancongan a.k.a tempat bersejarah a.k.a tempat peranginan..betul ke?entahla...haha..janji kalau signboard yg wane lain tu mesti tempat untuk untuk dilawati kan???

kitorang ternampak signboard GUNUNG SENYUM...wwaaa...teruja jugak saye nak pegi..pencinta alam sekitar katekan...bhahaha...jauh gakla jalan nak masuk ke dalam gunung senyum tu...eh bukan jauh gakla tp memang jauh ok!bazir minyak kereta je bile pkir balik pegi gunung senyum menangis..huhu

dulu gunung senyum ni agak feymes jugak tw..tapi sekarang...............jom tengok gambar
macam tempat penggambaran filem berhantu pulak..x de orang langsung ok mase kitorang sampai..kepade encik pengarah filem genre seram macam razak mohaideen(eh,citer beliau seram2 ke??haha) bolehla gunung senyum ni dijadikan lokasi penggambaran terbaru filem seram anda..

bawah ni gambar dulu2 mase cantik

cantik kan pemandangan kaki gunung senyum(amik kt google)

kini kolam@tasik kecil tersebut penuh dengan tumbuhan air..kerusi pon da senget benget...

tibe2 datang 2 orang budak lelaki dengan 2 org budak pompuan lepak di situ...nampak x?

k ustaz Z nak bergambo kejap da alang2 smpai sini

 bawah ni gambar rumah tradisional pahang semasa masih cantik

sekarang da jadi camni...usang....


bangunan yang terbiar...sayangnye....

semase nak keluar dari gunung senyum..jalan die agak scary ye..kalau dtg sorang2 mau saye u-turn balik..haha

erm....sayang kan kalau khazanah dan warisan negara macam ni tidak dijaga dan dipertahankan....kerajaan negeri pahang please do something....x kan nak biar je x terjage camni??

nak tahu tentang sejarah gunung senyum boleh klik link di bawah ye

sebenarnye banyak lagi nak explore gunung senyum ni utk tangkap gambar..tapi x berani..sebab mase kitorang sampai tu pon nak dekat pukul 6...nak malam da..nanti da gelap tetibe kereta buat hal tga2 gunung senyum tu camne?sape nak tolong?x ke haru....huhu

peliharalah khazanah negara kita^^

Sunday, 10 November 2013

jalan-jalan di regatta samarahan 2013

hari ni saye dan ustaz  Z cadang nak pegi REGATTA kat kg tembirat..dalam 20 minit la gn rumah saye..kawan2 tahu x regatta tu ape?regatta tu perlumbaan perahu..saye cari kt pakcik google..haha..jom tgok pic
korang nmpak x budak pompuan baju ungu tu?join skali posing dlm pic saye..hahaha

ustaz Z pakai kopiah sebab semalam die baru lepas berbekam...hehehe


ni ha perahunye...ala...tp x nampak..jauh sgt..camera hp pon x canggih mane..huhu

sekitar tempat regatta ni banyak org jual2..banyak makanan..best3....hehe

haaa....ni die buah dabai..rm20 sekilo..baru jumpe..camni rupenye...nak try tp x tw nk wt camne..(cakap jela malas...hahaha) sape boleh buatkan saye?hehehe

ni la obor2..sebekas rm6..murah3...

 main ni pon ade..ala cam kt funfair tu...erm...ustaz Azhar idrus nak tanyela,ni boleh ke x boleh ye kalau main?ape ye hukumnye?(ceehhh..macam ustaz azhar bace blog ni..hahaha)


kitorang beli makanan je sebab malas nk masak..haha...akhirnye dapat pon ape yg saye nak makan.....yyyeeeeaaayyyy!!^^
sotong goreng tepong,,nyaman tok!!nnyyuuummyyy!!seringgit je tw..ssseeeddddaaaapppp

jom makan bihun goreng kawan2^^ rajin x saye masak??~~